zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in je mailbox? Schrijf je nu in!

Wijndomeinen Italië

Als je aan Italië denkt, denk je misschien meteen aan fantastische Italiaanse wijnen. Van Chianti in Toscane tot Barolo uit het noordelijke Piemonte!

Wil jij zien én proeven hoe Italiaanse wijn gemaakt wordt?

Als je aan Italië denkt, denk je misschien meteen aan fantastische Italiaanse wijnen. Het land heeft namelijk een groot aantal wijndomeinen waar je met eigen ogen kunt zien hoe wijn verbouwd wordt – en deze heerlijke drank natuurlijk kunt proeven. Wil jij op wijnreis naar Italië en alles leren over de verschillende wijndomeinen? Wij vertellen je er graag meer over!

De geschiedenis van Italiaanse wijndomeinen

Dat de Italiaanse wijnen geweldig zijn, staat buiten kijf. De wijntraditie in Italië gaat dan ook meer dan duizenden jaren terug – er is bewijs gevonden dat de Etrusken zich al honderden jaren voor Christus met wijnbouw. Vandaag de dag is Italië het land dat meer wijn produceert dan elk ander land ter wereld. Niet zo gek, dus, dat je bij duizenden Italiaanse wijndomeinen terecht kunt. Wil jij zien én proeven hoe Italiaanse wijn gemaakt wordt? Dan klinkt een wijnreis naar Italië als muziek in de oren. Logeer bij een authentieke Italiaanse agriturismo en geniet van alles wat het land te bieden heeft.

De mooiste wijndomeinen in Italië

Zeker bezoeken als je van goede wijn houdt: Piemonte. Hier geniet je van Barolo, een geweldige wijn die hoog op het lijstje van vele wijnliefhebbers staat. Maar ook in Veneto kun je terecht voor een steengoede Amarone, of proost je toch liever met een glas Soave? In de laars van Italië, in Puglië, vind je ook een geweldige wijnstreek. Meer een eilandmens? Op Sicilië geniet je ook van fantastische wijnen.

Reis af naar Toscane, waar je natuurlijk naar de Chiantistreek gaat. Toscaanse wijn en Chianti worden namelijk vaak in één adem genoemd: deze rode wijn is wereldberoemd. Maar in Toscane zijn nog meer parels op wijngebied te vinden: de Maremma streek aan zee, bijvoorbeeld, of het hooggelegen Montepulciano. Extra tip: als je in september naar Toscane afreist, kun je de ‘Cantine Aperte’ beleven. Tijdens deze belevenis openen Toscaanse wijnhuizen hun kelders. Dat wil je niet missen!

Kadootje!

Onderaan deze pagina kun je onze special gratis downloaden met heel veel informatie over Toscaanse wijnen!

Logeren bij wijndomeinen in heel Italië

Tritt - Case in Italia verhuurt niet alleen unieke accommodaties in de Toscaanse en beroemde Chianti wijnstreek, maar nabij wijndomeinen in heel Italië. Een fijne accommodatie betekent een fijne vakantie: dat snappen wij. Bij Tritt - Case in Italia vind je de mooiste en exclusieve wijndomeinen door heel Italië. Wij zorgen voor een onvergetelijke vakantie in Italië. Het enige wat jij nog hoeft te doen: proosten!

Wij helpen je graag!

Hulp nodig met het vinden van een accommodatie in Italië? Wij helpen natuurlijk graag! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Meer beleven in Italië

© 2000 - 2022 Tritt - Case in Italia
vakantie@tritt-italie.nl · (+31) 085 833 0044