zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in je mailbox? Schrijf je nu in!

Agriturismo

Beleef je vakantie op een agriturismo in Italië

Beleef je agriturismo Italië vakantie

Vakantie vieren op een agriturismo wordt steeds populairder - vooral de beleving speelt een grote rol tijdens de vakantie. Gezinnen en stellen vieren het liefst vakantie op een landgoed tussen de wijn- en olijfgaarden. Ruimte, rust, het uitzicht en vaak ook het lekkere eten staat voorop!

De echte agriturismo

Een agriturismo mag zich alleen een agriturismo noemen als ze daadwerkelijk nog operationeel zijn. Er worden bijvoorbeeld nog druiven verbouwd voor de wijnoogst en olijven geplukt, met het doel om eigen wijn en olijfolie te produceren. Veel van deze bedrijven zijn familiebedrijven en de gastvrijheid van deze families speelt dan ook een belangrijke rol in het belevingsgevoel voor de gasten. Een authentieke boerderij gerenoveerd tot een agriturismo met appartementen of vakantiehuizen. Een vakantiehuisje in Italië wordt tegenwoordig beschreven als agriturismo, podere, casale of borgo. Een Italiaanse agriturismo of vakantiehuis bestaat vandaag de dag in alle soorten en maten - van eenvoudig tot luxe, van kleinschalig tot uitgebreid. Zo is er bijvoorbeel veel vraag naar accommodaties met een zwembad en het liefst is er een restaurant aanwezig, maar zeker speeltoestellen en/of sportvelden. Zolang de kinderen zich vermaken, genieten de ouders extra van het Italiaanse leven.

De 'Osteria' (Het restaurant)

Bij veel agriturismo's is er een restaurant aanwezig. In deze restaurants koken ze vaak met eigen producten, of met producten uit de omgeving, en wordt er gekookt volgens de lokale tradities. Als je een Osteria ziet met veel locals en tl-verlichting binnen, dan is dit een goed teken en zeker het uitproberen waard.

Agriturismo & wijnproductie

Wijnliefhebbers beleven een vakantie op een echte wijnboerderij en zien hoe het landbouwbedrijf hun eigen producten als wijnen, olijfolie, honing, jams produceren. Het wijnproces kan van A tot Z gevolgd worden en natuurlijk hoort daar een wijnproeverij en wijnles bij. In het najaar is een verblijf op een wijndomein een echte belevenis.

Agriturismo & kinderen

Verblijf in een kindvriendelijke agriturismo, dit zorgt voor een zorgeloze vakantie voor zowel de ouders als de kids. Een zwembad, kinderbad, restaurant, speeltuin, voetbalveld, tennisbaan en manege zijn allerlei selectiemogelijkheden om terug te vinden op de locatie. Of juist kleinschalig met alleen veel groen, rust en speelruimte. Tijdens een gezinsvakantie genieten zeker ook de ouders van het echte Italië; de natuur, cultuur, gastronomie, sport, rust en ontspanning. Comfort in de vorm van airconditioning, Wi-Fi, vaatwasser en oven zijn vaak aanwezig om een zorgeloze vakantie compleet te maken.

Agriturismo & stedentrip

De milde temperaturen in het voorjaar en najaar zijn vooral ideaal voor een citytrip naar kunststeden als Florence of Siena of naar Rome. Op slechts enkele kilometers afstand van het stadscentrum vormt het rustige landleven een bijzonder contrast met het bruisende stadsleven. 

Wij helpen je graag!

Hulp nodig met het vinden van een accommodatie in Italië? Wij helpen natuurlijk graag! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Meer beleven in Italië

© 2000 - 2022 Tritt - Case in Italia
vakantie@tritt-italie.nl · (+31) 085 833 0044